Salut!

M-am decis sa fac adaug cursul la blog, pentru ca am strans materialele de-a lungul timpului, le-am predat la cursurile Soft Build si am vazut ca ar fi multi interesati sa invete ceva tehnologii web.

Am sa incerc sa pun cat mai putina teorie si sa prezint anumite metode asa cum le aplic eu, fara sa am pretentia ca sunt cele mai “ortodoxe” sau ca ar fi cele recomandate sau optime. Sunt cele care imi sunt mie comode. De altfel, dupa ce am tot lucrat cu programatori, va recomand sa aplicati metodele pe care le stapaniti cel mai bine, in loc sa va “prindeti urechile” cu ce e la moda!

Bun, sa incepem!

Aveti nevoie de un editor de cod. Eu folosesc Dreamweaver, dar puteti folosi si Notepad++ sau orice alt editor de text. Facem HTML, apoi CSS si Javascript. Dupa ce am pus bazele, trecem la partea dinamica a programarii web: PHP si MySQL (baze de date).

Nu va bazati doar pe documentatia din blog, puteti gasi pe net tot felul de informatii. Recomand si siteul www.tizag.com, are tutoriale foarte bune si documentatia noastra e inspirata de acolo.

Va recomand sa nu faceti cu copy+paste exercitiile, pentru ca va ajuta pe voi sa va obisnuiti sa scrieti codul.

Daca e ceva, nu ezitati sa ma intrebati in comments. In primul rand, invatati pentru voi si, daca tot v-ati apucat, e pacat sa nu va lamuriti cum trebuie cu programarea web:).