Prin acest program am oferit o sansa, o poarta deschisa spre initierea pentru a cladi un viitor!

Pentru proiectul “Măsuri integrate de inserție pe piața muncii pentru viitorii absolvenți de învățământ preuniversitar și superior din Regiunea de Vest”, sub sloganul „Practica te face maestru!”, am gazduit studenti de la Universitatea de Vest Din Timisoara de la diferite specializari, pentru a contribui si a le oferi un sprijin in procesul complex de cunoastere, dezvoltare si formare, privind viitorul profesional al acestora.

Pe perioada stagiului de practica am urmarit “tranzitia de la scoala la viata activa”. Am oferit tinerilor suport informational si practicabil, astfel incat furnizarea informatilor le-au fost de ajutor pentru delegarea sarcinilor de apoi. Au avut din partea noastra consiliere, instruire si ne-am bazat mereu pe interactiune.

Soft Build este o societate cu un numar modest de angajati, dar care se dedica pentru ei. Doar pregatirea teoretica si lipsa de experienta, nu este din start o defavorizare, cum tot mai multi absolventi de azi se plang. Dorinta de munca, seriozitatea si talentul sunt de ajuns pentru a face parte din echipa noastra. Stagiile de practica ajuta studentul sa asimileze mai usor trecerea de pe bancile scolii la biroul (mediul) de lucru.

Iata si o marturie a uneia dintre studentii nostri:
„Consider că acest proiect este o oportunitate pentru studenți. În cadrul acestui proiect noi, studenții, am învățat multe lucruri care ne vor fi de mare folos după terminarea facultății. Mi-a plăcut că atât responsabilii de practică cât și tutorele s-au implicat și ne-au ajutat cu tot ce au putut. Practica la firmă ne-a permis să ne acomodăm în domeniul în care vom lucra datorită specializării pe care o vom dobândi după absolvirea facultății. Am avut la dispoziție personal calificat care să ne explice cum se desfășoară activitatea într-o firmă IT.” (H. Cristina_Facultatea de Matematică și Informatică, Anul III)

La finalizarea stagiului de practica am evaluat si am motivat tinerii inscrisi, astfel ca activitatile practicantilor au fost masurate de catre un tutore. Consideram ca implicarea noastra a ajutat studentul in dezvoltarea:
• abilitatilor;
• unui model cooperativ de lucru;
• codurilor de etica;
• educatiei;
• imbunatatirii comunicarii;
• formarii unei idei despre viitoarea cariera.

Soft Build se bucura ca a avut o parte integranta a calatoriei profesionale a tinerilor si sustine in continuare programele de formare pentru dezvoltarea personala si profesionala a acestora.